Futsal Performance Academy 
*Bovenbouw: O19, O17
*Middenbouw: O15, O14, O13, O12
*Onderbouw: O11, O10, O9, O8, O7

Stap 1: Aanmelding. Indien je geen lid bent van een veldvoetbalclub heb wordt je hoogstwaarschijnlijk hier al afgewezen. Er wordt tevens rekening gehouden met je leeftijd. Bij goedkeuring dien je akkoord te gaan met onze voorwaarden.

Stap 2: Selectie/Testdagen. Hierna wordt je uitgenodigd voor een test van je huidige kwaliteiten. BVO-spelers (Betaald Voetbal Organisatie) worden zwaarder getest dan (top)amateurspelers. Een BVO-speler maakt daardoor niet eerder kans in de Academy maar moet tevens strijden voor een plek. Na het voltooien van deze stap dien je de inschrijfkosten van €15 te voldoen. Vanaf dit moment ben je volledig ingeschreven en verzekerd bij ons. Hiermee kom je op de wachtlijst te staan tot er een plek vrijkomt in de Academy.

Stap 3: Trainingen. Spelers trainen in het Nike Futsal Performance Academy Outfit. De kleur van de Academy is blauw. Alleen de eerste training mag in eigen kleding getraind worden. Alle spelers zijn verplicht om met zaalvoetbalschoenen en scheenbeschermers te trainen. Trainingen bijwonen zijn verplicht. Met goede redenen mogen trainingen ingehaald worden. Er vinden tussentijdse evaluaties plaats. Indien de speler zijn prestaties niet weet te behouden wordt deze vervangen door een speler van de wachtlijst. 

Stap 4: Wedstrijden. Geselecteerde spelers worden wekelijks uitgenodigd voor het team dat de wedstrijd gaat spelen. Vanaf de o12 zijn de wedstrijden op de vrijdagavond. De o19 speelt zowel op de woensdagavond als op de vrijdagavond. Overige onderbouw speelt de wedstrijden in overleg.

Spelers worden alleen uitgenodigd voor wedstrijden indien ze voldoen aan de voorwaarden gevraagd in de trainingen en als ouders dit willen. Echter moeten spelers presteren om wedstrijden te mogen spelen.

Wedstrijden spelen is dus niet gegeven maar ook geen verplichting.

Stap 5: Toernooien & Internationale (oefen)wedstrijden. Geselecteerde spelers worden uitgenodigd. Deze vinden voornamelijk plaats in vakanties.