Lesley Boys
Opgericht door Lesley “Lesje” Verveer. Lesley Verveer was jarenlang werkzaam als trainer en behaalde diverse UEFA diploma’s. In 1994 begon hij zijn eigen veldvoetbalschool. Jarenlang veroverde hij met dit Lesley Boys verschillende toernooien in binnen- en buitenland. Vele voetballers groeiden zelfs uit tot profvoetballers. In 2015 schreef Lesley zich officieel in als zaalvoetbalclub met als doel uit te groeien naar een veld- en zaalvoetbalclub. Sinds de inschrijving promoveert het eerste elftal steeds door en groeit de jeugd ook in het zaalvoetbal. De jeugd acteert nu op het hoogste niveau van Nederland en mag zich zelf nog steeds Nederlands Jeugdkampioen noemen.

Futsal

Futsal is de internationale benaming voor zaalvoetbal. De naam is afkomstig van de twee Spaanse woorden Fútbol (voet) en Sala (zaal). Futsal staat bekend als een dynamische, spectaculaire en snelle sport. Het wordt gespeeld op een klein veld, 5 tegen 5, en de sport kenmerkt zich door veel flitsende acties, heerlijke hoogstandjes, fraaie goals en supersnelle combinaties. Door het hoge tempo in het spel is futsal voor spelers, fans en toeschouwers een zeer aantrekkelijke sport. Zowel om te beoefenen als om naar te kijken. Dit geldt voor zowel de breedte- als de topsport.

De veldposities

Het dynamische karakter van futsal betekent dat spelers vaak op meerdere plekken op het veld zijn te vinden, maar over het algemeen heeft iedere speler een ‘vaste positie’ als specialisme. Sommige spelers staan bekend als allrounders, die alle posities kunnen vervullen. Elk land speelt in een ander systeem, maar de meest gebruikte formatie is de 1-3-1 formatie, ook wel de ‘ruitopstelling’ genoemd. In het algemeen bestaat een team uit de volgende posities:

De verschillende futsalcompetities

National team competities

Clubcompetities

Facts & Figures

Meest succesvolle Europese landen: Spanje, Portugal, Rusland, Italië

Meest succesvolle Europese teams: Inter FS , Barça, Playas de Castellón, Murcia FS (Spanje), Kairat Almaty (Kazachstan), FC Dynamo en Dina Moskva (Rusland), Benfica & Sporting CP (Portugal)

Futsal legendes: Falcão, Manoel Tobias, Konstantin Eremenko, Luis Amado, Schumacher, Javi Rodriguez, Kike, Ricardinho, Ortiz